2015. február 13., péntek

Halál a projektmenedzserekre!

Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Vállalatcsoporton belül áthelyezték a csapatunkat, egy nagyobb vállalathoz tettek minket. Magasabb beosztás, jobb fizetés, utazási költségtérítés, mifene. Szeretem a főnökömet, szuper a kollégám, világos az iroda, működik a számítógépes hálózat, van mobilinternet. Ez a jó. De az eddigi nyugis kis negyven fős cég helyett egy kétezer fős vállalat igazgatóságán vagyunk. Egy csomó nagyképű majom között. Ez a rossz.

A lányok pornókosztümben és mellnél szétpattanó blúzban, a fiúk feszülős szövetgatyában és karcsúsított ingben járnak. Ma jött velem a liftben egy pasas, akin kivágott póló, répafarmer és bokacipő volt. Nem tudom feledni a látványt. Még ebédelni sem szeretek, a Király utca menő, horror áras helyei az agyamra mennek. Mondhat nekem bárki bármit, két szelet Spar Budget rántott sajtért akkor is túlzás 1300 forint, ha a nagymama színesre festett tonett székén ücsöröghetek ebéd közben.

De ez mind nem is érdekelne, ha a sok menőség nem járna iszonyatos nagyképűséggel. Én ennyi kihaénnem, magától elszállt embert sehol sem láttam. Komolyan, némelyik majd hanyatt esik a saját nagyszerűségétől. Negyedik napja vagyok itt, de már összeugrottam egy másik szakterület projektvezetőjével. Mint új ember, tisztelettel, kedvesen kérdeztem tőle valamit e-mail-ben, ő pedig egyszavas, értelmezhetetlen válaszokat böfögött vissza. Újra udvariasan kértem, hogy legyen kedves kicsit bővebben kifejteni, mire két szavas lekezelő válaszokat küldött. Felhívtam, hogy tisztázzuk a dolgot, ő pedig közölte, hogy nem ad több információt, még akkor sem, ha a vezérigazgatónak van rá szüksége, mert ez a projekt ügye. Na, itt már elszakadt a cérna, és megkérdeztem, mégis kinek képzeli magát, és miért gondolja, hogy a projekt varázsszóval elfedhető minden baromság? Elanyázgattunk egy ideig, majd lecsaptam a telefont. 

Még most is dühös vagyok. De gyógykezelem magam. Már megettem egy nagy csokihabos pudingot, és iszom egy Cosmopolitan koktélt. Ha százhúsz kilós alkoholista leszek, az a projektmenedzserek miatt lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Miért?

 Én csak azt szeretném kérdezni az Élettől vagy tulajdonképpen már bárkitől, aki tudja a választ, hogy miért nem tudnak az emberek egyszerűe...