2014. december 24., szerda

Kiskarácsony Bolondfalván

Szeretném tudni, hogy a Jóisten a hülyéket miért nem egyenletesen osztotta szét a Földön, miért az én közelembe tette az összeset.

A húgom nem hajlandó anyuval karácsonyozni. A sógorom nem hajlandó a kisebbik öcsémmel karácsonyozni.  Szuper ez így, nehogy már egyszer az évben egy asztalhoz lehessen ülni,  nehogy már elég legyen mindenkinek csak egyféle ételt főzni vagy sütni, és bedobni a közösbe. Á, dehogy, autókázzunk ide-oda az országban, valaki mindig szívjon három fogásos ebéddel. 

Így aztán két turnusban karácsonyozunk. Egyik nap mi megyünk a húgomékhoz, másnap pedig anyuék és öcsémék jönnek hozzánk. Az egyik nappal nincs is semmi baj: buszra pattanunk, teleesszük magunkat, és hazajövünk.

A második nap viszont keménynek ígérkezik. Még sem anyuék, sem az öcsémék nem tudták biztosra mondani, hogy jönnek-e, sőt, öcsémék azt sem tudják, hogy hozzák-e a sógornőm kislányát vagy sem. De azt kijelentették, hogy ha jönnek, akkor ebédre akarnak jönni. Összefoglalva: 25-én vagy 2 vagy 4 vagy 5 vagy 7 emberre kell ebédet főznöm, és csak aznap reggel derül ki, hogy melyik a helyes megfejtés. Hála az égnek a mélyhűtőért és a mirelit hasábkrumpliért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Miért?

 Én csak azt szeretném kérdezni az Élettől vagy tulajdonképpen már bárkitől, aki tudja a választ, hogy miért nem tudnak az emberek egyszerűe...